Het is haast zover! - Reisverslag uit IJmuiden, Nederland van Roelf Hekman - WaarBenJij.nu Het is haast zover! - Reisverslag uit IJmuiden, Nederland van Roelf Hekman - WaarBenJij.nu

Het is haast zover!

Door: Roelf Hekman

Blijf op de hoogte en volg Roelf

27 Juni 2012 | Nederland, IJmuiden

Het is haast zover! Dankzij de geweldige hulp vorige week van Alex en Margo met het onderwaterschip en schoon schip maken kunnen we a.s. maandag 02-07-2012 ca. 06:00 uur (ca. 3 uur na HW IJmuiden) eindelijk vertrekken.
Doordat er geen verzekeraar meer solozeilers wil verzekeren met een wereldwijde dekking is de planning drastisch gewijzigd. De eerste etappe blijft gelijk. IJmuiden via Belgie, Frankrijk, Engeland naar N Spanje, Portugal en Z Spanje. Alex wil graag en gaat voor 2 maanden mee. Na ca. 4 weken zal Margo ons in b.v. Lissabon vergezellen. Eind augustus gaan ze weer naar huis en zal ik nog wat in Z Spanje en Algarve rondvaren en een plekje zoeken om te overwinteren. Dan, in april 2013, de Midellandse Zee in en zien we wel verder.
Tot gauw bij het volgende verslag.

• 30 Juni 2012 - 21:03

Maarten En Marjolein:

Hallo Roelf , eindelijk is t dus zover? Van harte wensen we je een fantastische reis toe met goede wind! Wij zullen derde week juli vanuit Lissabon vertrekken richting Algarve. Alle kans dat we elkaar dus nog ergens zullen ontmoeten. Is t met t zelfmeten nog ergens gelukt?
    Hartelijke groet en goede vaart!

• 01 Juli 2012 - 20:56

Barbara:

Nog een paar uurtjes en dan mogen jullie echt weg. Heel veel plezier, succes en goed weer gewenst!

• 02 Juli 2012 - 20:20

'Andre En Jeanne:

Hallo Roelf wij wensen jou en je maat een goede en behouden vaart toe met een goede zeilwind mooi weer en veel zeil plezier, tot ziens of tot horens

• 04 Juli 2012 - 14:23

Peter Bresser:

Bon Voyage!

Roelf

Welkom op de website van Roelf Hekman aan boord van zeiljacht Pelangi. Het doel van deze site is om een journaal bij te houden van mijn voorgenomen zeezeilreis voor onbepaalde tijd. Het vertrek van die reis staat gepland voor voorjaar 2012 met mijn zeiljacht Pelangi. Zij is een Standfast 40S met een lengte over alles van 12,20 meter, ontworpen door Frans Maas en gebouwd in 1978 op de Standfast werf te Breskens. Sinds september 2007 is zij in mijn bezit. Het jaar eropvolgend is gebruikt voor vervangingen en aanpassingen, zodat ze uitgerust zal zijn voor een dergelijke reis. Vanaf eind 2008 ligt ze in Marina Seaport te IJmuiden en sinds april 2009 woon ik permanent aan boord. Tot het vertrek in 2012 zal de tijd gebruikt worden om nog de nodige puntjes op de "i" te zetten en meer ervaring met haar op te doen. Op de landkaart hieronderde wordt de actueel afgelegde route bijgehouden. De route zoals ik die graag zou willen varen staat op de kaart onder "Reisverslagen/Geplande route". Of de afgelegde route ook zo zal zijn is echter van diverse faktoren afhankelijk, waarvan ik sommige niet zelf in de hand zal hebben. Zie verder "Reis". OOK OP ZEE PER E-MAIL (ALLEEN TEKST!) BEREIKBAAR: ph4136apenstaartsailmail.com MIJN REGULIERE E-MAIL IS: pelangi102apenstaarthotmail.com OF MAAK CONTACT VIA DE BOX "REACTIE PLAATSEN" ONDER AAN DE PAGINA VAN EEN REISVERSLAG nnnn

Actief sinds 06 Juli 2010